
به گزارش خزرآنلاین، برای پیشرفت علمی و آموزشی و رسیدن به حداقل های توسعه یافتگی، پژوهش و تحقیق سنگ بنای اولیه به شمار می رود و به همین جهت است که همواره می توان میان کم و کیف عملکرد پژوهشی در هر جامعه و میزان توسعه یافتگی آن جامعـه رابطه مستقیمی برقرار کرد. در ایران اما به […]
به گزارش خزرآنلاین، برای پیشرفت علمی و آموزشی و رسیدن به حداقل های توسعه یافتگی، پژوهش و تحقیق سنگ بنای اولیه به شمار می رود و به همین جهت است که همواره می توان میان کم و کیف عملکرد پژوهشی در هر جامعه و میزان توسعه یافتگی آن جامعـه رابطه مستقیمی برقرار کرد.
در ایران اما به رغم روند افزایشی اعتبارات تحقیق و توسعه در کشور. هنوز سهم پژوهش از بودجه سالیانه کشور، ناچیز و فاصله زیادی تا وضع مطلوب دارد. با این حال پیشرفت های پژهشی کشورمان سبب شده تا ایران در حال حاضر با 22 کشور برتر دنیا از نظر علم و فناوری درحال رقابت باشد و اگرچه میزان رشد مدارک علمی در 15 سال گذشته در کشورهای اسلامی 7 برابر میزان رشد دنیا بوده اما این مقدار برای ایران بیش از 24 برابر رشد علمی دنیا بوده است.
در همین راستا، دولت بودجه مجزایی را برای انجام فعالیت های پژوهشی در نظر گرفته و این بودجه به فراخور نیازهای موجود، در بین دستگاه های اجرایی توزیع می گردد تا به پژوهش های متناسب با نیازها اختصاص یابد. پژوهش هایی که معمولا توسط اساتید دانشگاهی و پژوهشگران برتر در حوزه های مختلف صورت می گیرد.
نگاهی به اعلام نیازهای پژوهشی دستگاه های اجرایی نشان می دهد اغلب اعلام نیازها و تعیین اولویت های پژوهشی هر سال در روزها و ماه های ابتدایی همان سال توسط مسئولین مرتبط تعیین و به نظر عموم رسیده است. به عنوان مثال اداره کل پزشکی قانونی استان گیلان در نخستین روزهای سال قبل، طی نامه ای خطاب به رئوسای دانشگاه ها و مراکز علمی، اولویت های پژوهشی سال 98 را اعلام کرده است. (اینجا را ببینید) و یا شرکت توزیع نیروی برق گیلان هم 26 فروردین 98 اولویت های پژوهشی و اجرای پروژه های تحقیقاتی سال 98 خود را طی فراخوانی به پژوهشگران واگذار نموده است. (اینجا را ببینید) البته این موضوع تنها مختص به گیلان نبوده و شرکت ملی نفت ایران هم مهلت دریافت پروپوزال برای پروژه تحقیقاتی خود را بین تواریخ هفدهم فروردین 98 تا سی و یکم اردیبهشت 98 اعلام می کند (اینجا را ببینید) یا مثلا سازمان زندان های آذربایجان غربی هم هفدهم فروردین 98 اولویت های پژوهشی سال 98 خود را اعلام می کند (اینجا را ببینید)
اداره کل دامپزشکی گیلان اما در اقدامی قابل تامل، در یازدهمین ماه از سال 98 لیست نیازهای پژوهشی این مجموعه در سال 1398 را اعلام کرده و از محققان، پژوهشگران دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی استان گیلان خواسته تا طرح های پیشنهادی (Proposal) خود را حداکثر تا پایان وقت اداری روز شنبه مورخه 98/12/03 به پست الکترونیک اداره فناوری اطلاعات، ارتباطات و تحول اداری دامپزشکی گیلان ارسال نمایند!
به عبارت دیگر نیازهای پژوهشی سال 98 اداره کل دامپزشکی استان گیلان، تازه در بهمن ماه 98 به اطلاع محققین و پزوهشگران رسیده است و دریافت پروپوزال ها هم تا اسفند 98 به درازا کشیده که به نظر می رسد بهتر بود این نیازها یا در ابتدای سال 98 اعلام می گردید و یا به توجه به نزدیکی تواریخ آن به سال 99، نیازهای پژوهشی سال 99 لقب می گرفت! (اینجا را ببینید)