به گزارش خزرآنلاین، عباس ایروانی نام مردی است که فساد ۷۶۴ میلیون دلاری در کنار بدهی ۳ هزار میلیارد تومانی و پرداخت‌های رشوه به مسئولان از جمله اتهامات اوست. مردی که برای بسیاری از مردم ناشناخته مانده است. عباس ایروانی کیست؟ عباس ایروانی مدیر گروه قطعات خودروسازی عظام که از ۱۲ شرکت بزرگ تولیدی با […]

به گزارش خزرآنلاین، عباس ایروانی نام مردی است که فساد ۷۶۴ میلیون دلاری در کنار بدهی ۳ هزار میلیارد تومانی و پرداخت‌های رشوه به مسئولان از جمله اتهامات اوست. مردی که برای بسیاری از مردم ناشناخته مانده است.

عباس ایروانی کیست؟

عباس ایروانی مدیر گروه قطعات خودروسازی عظام که از ۱۲ شرکت بزرگ تولیدی با موضوع تولید قطعات خودرو تشکیل شده، حالا به اتهام قاچاق سازمان‌یافته و حرفه‌ای قطعات خودرو به صورت کلان و عمده تحت پیگرد قانونی است.

بر اساس گفته‌های عباس ایروانی که در وبسایت شخصی اش منتشر شده است، او در بحبوحه دفاع مقدس به کار سامان دهی کمک‌های مردمی در غرب کشور پرداخت و به سمت تولید لوازم و قطعات خودرو رفت و توانست کارنامه قائل قبولی از خود ارائه دهد.

پس از آنکه ایروانی وارد بحث تولید لوازم و قطعات موتورسیکلت شد نمایندگی پیستون کالمن آلمان را دریافت کرد و پس از این پروژه دیگر با دولت وارد همکاری نشد.

ایروانی جز فعالیت های اقتصادی دستی هم در بخش هنری داشته است و در چهارمین دوره حراج تهران اقداماتی انجام داده است. بر اساس صحبت‌های ایروانی پای او به حوزه گردشگری هم باز شده و بزرگترین «پارک آبی موضوعی رو باز ایران» (پارک آبی اوشن کیش) را در جزیره کیش راه اندازی کرد و به دنبال تجهیز آن همانند دیزلی اما با شیوه ایرانی برآمد. همچنین وی مدعی شده که سرای عامری های کاشان را هم مرمت و بازسازی کرده است. وبسایت ایروانی در ادعای دیگری نوشته که او پروژه هزار و یک شهر را هم برای میزبانی از ۳۰/۰۰۰ نفر راه اندازی کرده است.

مطابق کیفر خواستی که در جلسه دادگاه خوانده شد، ایروانی، سرکردگی گروه قاچاق قطعات خودرو را بر عهده داشته و با دستور به سایر متهمان پرونده، اقدام به رشوه دادن به مسئولان دولتی کرده‌است.

شرکت قطعه‌سازی عظام برای تولید قطعات خودرو و مونتاژ نیاز به تسهیلات مختلفی داشته و به همین دلیل از بانک‌های ملی و مسکن تسهیلات متعددی را دریافت کرده‌است که البته دریافت این تسهیلات هم خود به صورت نامشروع بوده است.

متهم ایروانی مبلغ ۶۰۶ میلیون درهم امارات در زمان مدیریت قدرت‌الله شریفی از بانک مسکن دریافت کرده‌است و همچنین براساس گزارشها این متهم تسهیلاتی را هم از بانک ملی اخذ کرده است. اما از آنجایی که این متهم به پرداخت رشوه عادت داشته‌، برای اخذ تسهیلات گران از بانک ملی با محمدرضا خاوری متهم فراری همکاری کرده و هدایای متعددی را به او داده‌است. همچنین او برای دریافت تسهیلات از بانک مسکن هم، به قدرت‌الله شریفی رئیس وقت بانک مسکن رشوه‌هایی داده‌است.

گروه قطعه‌سازی خودرو عظام تنها در بخشی از اقدامات مجرمانه خود، با رشوه دادن به مسئولان گمرک و جعل اسناد، قطعات را از کشور چین وارد کرده و روی آن‌ها برند ایرانی را می‌زد. همچنین این شرکت به صورت غیرقانونی قطعات بنزین‌سوز را با عنوان گازسوز به کشور وارد و به جای پرداخت عوارض ۲۰ درصدی، تنها ۵ درصد را پرداخت کرده است. پرداخت رشوه به مدیران بانک مسکن و ملی، مسئولان وزارت صمت، مسئولان اداره‌های صنعت و معدن استان‌های مختلف و شرکت‌های خودروسازی سایپا و ایران‌خودرو ازجمله اقدامات ایروانی بوده‌است.

مجید سمیعی کیست؟

مجید سمیعی ملقب به پروفسور سمیعی، برای بسیاری از ایرانیان چهره ای شناخته شده است. تا چند سال پیش و قبل از رواج شبکه های اجتماعی موبایلی و گردش آزاد اطلاعات، از او به عنوان برترین جراح مغز و اعصاب جهان یاد می شد اما حالا نظراتی از برخی چهره های سرشناس پزشکی منتشر شده که کاملا با آن چه که از سمیعی به خورد افکار عمومی داده شده، متفاوت است.

به عنوان مثال سمیعی در سال ۲۰۱۴ مدعی شد که آكادمی جهانی جراحان مغز و اعصاب، جایزه این آكادمی با عنوان Golden Neuron Award را به وی اعطا كرده است.

سایت تابناک در واکنش به این ادعای مجید سمیعی می نویسد: «این جایزه را مؤسسه‌ای با نام «آکادمی جهانی جراحی اعصاب» (WORLD ACADEMY OF NEUROLOGICAL SURGERY) به پروفسور سمیعی اعطا کرده که نهادی خصوصی، ناشناخته و البته تقریبا تازه کار است که از سوی هیچ نهاد علمی تأیید نشده و بیشتر به جمعی دوستانه و دورهمی شباهت دارد تا یک نهاد معتبر علمی! آن گونه که در سایت این نهاد آمده، آکادمی جهانی جراحی اعصاب که معلوم نیست مقرش در کجاست و در کدام کشور به ثبت رسیده، در سال ۲۰۰۵ آغاز به کار کرده و تاکنون چهار پروفسور را در مقاطع زمانی نامنظم، بر پایه اسلوب نا‌آشکار مستحق اعطای جایزه و عنوان عصب طلایی (Golden Neuron Award) دانسته است که آخرینشان پروفسور سمیعی است.»

 

همچنین دکتر محمدمهدی قیامت، معاون آموزشی و پژوهشی رییس سازمان نظام پزشکی تهران با بیان اینکه جایزه اعطا شده به پرفسور سمیعی ارزش علمی ندارد، می گوید: متخصصین و مسئولان جامعه پزشكی به خوبی می‌دانند كه پروفسور سمیعی در حال حاضر اجازه کار در کشور آلمان ندارد ضمن این‌كه پزشکان آن‌جا نیز شناخت چندانی درباره وی ندارند. به گفته كارشناس خبره جرایم پزشكی، سمیعی با سوار شدن بر موج رسانه‌ای بیمارانی را که حتی برخی شان بضاعت گذراندان امورات زندگی روزمره خود را هم ندارند به مرکز هانوفر منتقل می‌کند؛ در واقع آنجا را از بیماران ایرانی پر می‌کند و اغلب بیماران نیز ناراضی بر می‌گردند.

وی همچنین می افزاید: متأسفانه برخی افراد و چهره‌ها پول می‌دهند تا جایزه دریافت نمایند. در امور پزشكی مشابه نیز یكی از مصداق‌‌ها سمیعی است.

دکتر قیامت تاکید می کند: در واقع جایزه‌هایی بار علمی دارند که مورد تأیید مراکز شناخته شده رسمی و بین‌المللی باشند. حال آنكه متأسفانه سمیعی از طریق ارتباطاتی که دارد با ایجاد انجمن‌های ساختگی عده‌ای را به عنوان مسئول اجرایی و دست اندر كار در چنین مراكزی معرفی می‌کند و سپس آن‌ها او را به این القاب و عناوین مفتخر می‌کنند!!

همچنین پروفسور بهروز برومند که از او در رسانه‌های ‌داخلی به عنوان پدر علم نفرولوژی ایران یاد می شود، در این باره می گوید: به عقیده من جوایز علمی را معمولأ باید بر اساس اکتشاف‌ها یا ابداع های بسیارخاص و منحصر به فرد اعطا کنند حال آن که نمی‌دانیم پروفسور سمیعی بابت کدامین اکتشاف یا اختراع علمی- پزشکی به این عنوان نائل آمدند؟ ضمن این كه تا آنجا كه می‌دانیم ایشان در آلمان و اروپا چند سالی است كه بازنشسته شده‌اند!

 

واکاوی رابطه مجید سمیعی و عباس ایروانی!

عباس ایروانی در بخشی از زندگی نامه خود اذعان داشته که با پرفسور سمیعی ارتباط دوستانه و رفاقت دیرینه ای داشته و مرکز تحقیقات و نوآوری مغز و اعصاب را در منطقه 22 تهران به مبلغ 11 میلیارد تومان خریداری کرده است.

نکته قابل تامل آن در این میان اینست که کلنگ احداث این مرکز در اردیبهشت 89 توسط سمیعی و در زمینی به مساحت پنجاه هزار متر مربع بر زمین زده شد که این به آن معنی است که ایروانی هر متر زمین آن را واقع در منطقه 22 تهران را تنها متری 250 هزار تومان خریداری کرده است! قیمتی به مراتب پایین تر از قیمت زمین در روستاهای گیلان!

نکته دیگر در واکاوی ارتباط سمیعی و ایروانی، تصاویری و اخباری است که حکایت از عمق رابطه این دو دارد. این رابطه به اندازی ای قوی است که سمیعی شخصا در کاشان حاضر و در افتتاح خانه عامری ها  که ایروانی با هدف تبدیلش به مجموعه اقامتی اقدام به مرمت و بازسازی آن نموده بود، شرکت می کند!

البته روابط حسنه این دو تنها محدود به افتتاح خانه عامری و خرید مرکز تحقیقات و نوآوری مغز و اعصاب تهران نمی شود. عکس زیر سمیعی، ایروانی و نعمت زاده را در یک قاب به تصویر می کشد. در این تصویر مشخص است که سمیعی در حالی به همراه ایروانی به دیدار وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت می رود که هم اکنون یکی از سنگین ترین اتهامات ایروانی همان پرداخت رشوه به شرکت های زیر مجموعه این وزارتخانه است! البته این روزها دختر نعمت زاده هم با اتهام قاچاق گسترده دارو و اخلال در نظام اقتصادی روبرو است. به عبارت دیگر از سه نفر حاضر در این عکس، ایروانی مستقیما و نعمت زاده به واسطه دخترش با اتهامات مالی دست و پنجه نرم کرده و فقط دامن سمیعی تا کنون از این دست اتهامات مبرا مانده است.