
به گزارش خزرآنلاین، صبح امروز خط ریلی و راهآهن قزوین ـ رشت با حضور معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان برنامهوبودجه کشور بهصورت آزمایشی در رشت افتتاح شد. در مسير اين قطار دکتر نوبخت از وضعيت ريل، تونل و بزرگترين پل ساخته شده راهآهن با توان بومي بازديد نمود. به دنبال استفاده حداکثری از ظرفیت قطار در […]
در مسير اين قطار دکتر نوبخت از وضعيت ريل، تونل و بزرگترين پل ساخته شده راهآهن با توان بومي بازديد نمود.
به دنبال استفاده حداکثری از ظرفیت قطار در گیلان هستیم | رئیس جمهور راه آهن گیلان را رسما افتتاح میکند
مصطفی سالاری در حاشیه عبور آزمایشی قطار از قزوین به رشت که با حضور دکتر محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهور و همچنین معاونین وزیر راه و شهرسازی، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مدیران استانی صورت گرفت، اظهار داشت: امروز روزی به یادماندنی و فرخنده برای مردم گیلان است.
وی با ابراز امیدواری نسبت به استفاده حداکثری از ظرفیت های حمل و نقل ریلی در گیلان، افزود: پس از سال ها انتظار، پروژه قطار در استان به ثمر رسیده و مراحل اجرایی و ریل گذاری به اتمام رسیده است.
استاندار گیلان عنوان کرد: قطار حدود دو ماه دیگر با حضور رئیس جمهور در گیلان رسما افتتاح می شود.
سالاری تصریح کرد: طبق برنامه ریزی های صورت گرفته، تا قبل از ایام عید نوروز امکان حمل و نقل مسافر از طریق قطار در گیلان فراهم می شود.
نماینده عالی دولت در گیلان با اشاره به کارکرد شبکه حمل و نقل ریلی در زمینه حمل بار، خاطرنشان کرد: برای استفاده از راه آهن استان در این بخش، باید خط ریلی به انزلی و آستارا متصل شود که هم اکنون پیمانکار در سه قطعه به طول بیش از ۴۰ کیلومتر مشغول کار است.
وی ادامه داد: فردا با حضور مقامات کشوری، مشکلات راه آهن رشت- انزلی در بازدید میدانی بررسی و تصمیمات لازم اتخاذ خواهد شد.
سالاری در ارتباط با اتصال راه آهن گیلان به آستارا نیز گفت: تحقق این امر کمک شایانی به حمل و نقل کالا از طریق راه آهن استان می کند.
وی با بیان اینکه با اتصال به آستارا، راه آهن گیلان به راه آهن جمهوری آذربایجان متصل می شود، یادآور شد: برقراری این خط ریلی امکان اتصال به کشورهای حاشیه خزر و اروپا را فراهم می آورد.
استاندار گیلان از جمله مزایای بهره برداری از قطار در استان را کاهش بار ترافیک در جاده ها و رونق گردشگری دانست و افزود: با توسعه گردشگری، بخش خدمات نیز رونق خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه برای افتتاح راه آهن قزوین – رشت یکهزار و ۸۵۰ میلیارد تومان هزینه شد، گفت: به نرخ امروز، برای این مسیر ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار صرف شده است.
سالاری برآورد هزینه خط ریلی رشت- آستارا را حدود ۷ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و اظهار داشت: این خط ریلی کارکرد استانی و ملی خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه خط ریلی رشت_ آستارا پروژه ای پر هزینه تر است که اجرای آن نیز زمان بیشتری احتیاج دارد، اضافه کرد: تامین مالی برای اجرای خط ریلی رشت_ آستارا انجام شده است و عملیات اجرایی آن امسال آغاز می شود.
بهرهبرداری از راهآهن رشت_قزوین پس از ۱۱ سال
راهآهن قزوین رشت در سال ۸۶ از سیاه چشمهی قزوین با هشت قطعه شروع و ۷۰ کیلومتر از این مسیر ریلی به همراه ابنیههای موردنیاز در حوزه استحفاظی استان قزوین کشیده شد.
احداث بزرگترین پل ریلی کشور در گیلان
خط آهن ۱۶۴ کیلومتری قزوین-رشت شامل ۲۲ کیلومتر تونل و ۱۷ کیلومتر پل است و گفته میشود بزرگترین پل ریلی کشور به طول یک هزار و ۴۳۰ متر بر روی دریاچه سد منجیل احداثشده است.
هزینه بالغبر ۱.۸ میلیاردی برای جابهجایی حدود ۱۴ میلیون بار و مسافر
برای بهرهبرداری از راهآهن قزوین- رشت بیش از یک هزار و ۸۵۰ میلیارد تومان اعتبار ملی هزینه شده و با بهرهبرداری کامل از آن سالانه چهار میلیون مسافر و ۱۰ میلیون تن کالا جابجا خواهد شد.
خط آهن قزوین ـ رشت از ایستگاه سیاه چشمه تا ابتدای ایستگاه کوهین به طول 30 کیلومتر یک خطه، از ایستگاه کوهین تا ایستگاه لوشان به طول 40 کیلومتر 2 خطه و از ایستگاه لوشان تا انتهای مسیر یک خطه است.
حداکثر سرعت قطارهای باری این خط آهن 120 کیلومتر و قطارهای مسافربری 160 کیلومتر در ساعت خواهد بود.
ظرفیت حمل مسافر خط آهن قزوین – رشت سالانه 3 میلیون و 381 هزار نفر و ظرفیت حمل بار آن 9 میلیون و 867 هزار تن است.
در احداث این خط آهن 53 دستگاه تونل به طول 22 کیلومتر، 62 دستگاه پل خاص به طول 9 کیلومتر و پنج ایستگاه در کوهین، لوشان، منجیل، رستمآباد، امامزاده هاشم و رشت ساختهشده است.
برای ساخت خط آهن قزوین – رشت 14 میلیون مترمکعب خاکریزی، 18 میلیون مترمکعب خاکبرداری و یک و نیم میلیون مترمکعب بتنریزی شده است.
توجیه اقتصادی راهآهن رشت قزوین مشروط به اتصال بنادر آستارا و انزلی
گرچه راهآهن رشت قزوین از آرزوهای دیرینه گیلانیان است و امروز نیز بهصورت آزمایشی پس از همت ۱۰ سال مورد بهرهبرداری قرارگرفته اما این خط ریلی زمانی منجر به توسعه اقتصادی و رشد منطقه میشود که به دو بندر انزلی و آستارا نیز کشیده شود.
افزایش تراز تجاری ایران به کشورهای cis با پیوستن آستارا و انزلی به راهآهن رشت
اتصال را آهن رشت به آستارا و بندرانزلی مسیر ترانزیتی ریلی ایران به کشورهای منطقه قفقاز و آسیای میانه را فراهم میکند و تراز تجاری ایران با کشورهای cis را به دلیل سرعت و کاهش هزینهها به میزان قابلتوجهی افزایش میدهد.
مقررشده راهآهن گیلان برای پیوستن به دو بندر انزلی و آستارا از رشت دوشاخه شود که احداث آنها از رشت تا انزلی به طول ۵۰ کیلومتر توسط شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور و از رشت تا آستارا توسط شرکت راهآهن ساخته شود.
راهآهن رشت ـ بندر انزلی نیز که هماکنون تعیین تکلیف شده و در حال احداث است در دو قطعه ساخته میشود که در حال حاضر یکی از این قطعهها بالای ۲۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
مشارکت آذربایجان برای تکمیل کریدور شمال و جنوب
برای اتصال شبکه ریلی آستارا ـ آستارا، جمهوری آذربایجان با ایران مشارکت کرده و در پی آن قرار است ۵۰۰ میلیون دلار برای آمدوشد قطار در محور ترانزیتی ایران _ آذربایجان از سوی آذریها هزینه شود و این کشور را به کریدور شمال جنوب متصل کند.