به گزارش خزرآنلاین، سه شنبه 22 آبان پنجاهمین جلسه کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر با دستور: ارائه گزارش اداره کل اوقاف استان گیلان و بررسی برنامه ها و اقدامات مشارکتی با حضور مدیرکل محترم اوقاف و امور خیریه استان گیلان و معاونت فرهنگی این اداره کل در تالار شورا برگزار گردید. رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی […]

به گزارش خزرآنلاین، سه شنبه 22 آبان پنجاهمین جلسه کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر با دستور:

ارائه گزارش اداره کل اوقاف استان گیلان و بررسی برنامه ها و اقدامات مشارکتی با حضور مدیرکل محترم اوقاف و امور خیریه استان گیلان و معاونت فرهنگی این اداره کل در تالار شورا برگزار گردید.

رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر در ابتدای جلسه با اشاره به روز کتاب و کتابخوانی سرانه پایین مطالعه در شهری فرهنگی همچون رشت را باعث نگرانی دانست و با تاکید بر اهمیت و تاثیر مطالعه بر پویایی جامعه خواستار توجه متولیان به این موضوع شد.

وی با تسلیت به مناسبت شهادت امام حسن عسکری (ع)، آغاز امامت حضرت مهدی (ع) را تبریک گفته و خواستار توجه ویژه سازمان سیما و منظر و سازمان فرهنگی شهرداری به آذین بندی خیابان ها و برگزاری مراسم درخور شأن این روز بزرگ گردید.

عاقل منش با اشاره به هفته و دهه وقف، با تقدیر از زحمات و تلاش های مجموعه اداره کل اوقاف استان گیلان، خواستار بکارگیری ظرفیت قابل توجه موقوفات جهت رفع برخی از نیازمندی های رشت شد.

وی با بیان این مطلب که وقف فرهنگی است که در کنار صدقه می توان با یک برنامه ریزی صحیح برای منابع آن بخش اعظمی از نیاز اقشار آسیب پذیر را حل کرد بر حفظ و اشاعه این فرهنگ شرعی تاکید کرد.

رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورا با ذکر این موضوع که تاکنون واقفین در سطح کشور با ساختن مدارس، مساجد و بسیاری از طرح های عام المنفعه و مورد نیاز مردم آثار مثبتی از وجود این فرهنگ در اخلاق اجتماعی از خود به یادگار گذاشتند، خواستار ایجاد تعامل کیفی مدیریت شهری و اداره کل اوقاف استان با تشکیل یک کارگروه تخصصی جهت بررسی و شناسایی نقاط مشترک برای ایجاد تعامل گردید.

عاقل منش با اشاره به حضور گسترده نیکوکاران در شهر رشت و میل احسان در بین شهروندان، این خصلت عمومی منحصر به فرد را فرصتی جهت رفع نیازهای شهر دانست که در ابتدا مستلزم برنامه ریزی و تعامل مدیریت شهری و اداره کل اوقاف بوده و در گام بعدی آسیب شناسی مسیر گذشته و گام برداشتن به سمت ایجاد اعتماد بین مردم و اهداف پیش رو میباشد.

وی ایجاد فضای کسب و کار با ایجاد بازارچه های خود اشتغالی، حمایت از ازدواج جوانان، ایجاد بازارهای روز، قرائت خانه و ایجاد زمین های ورزشی در محلات کم برخوردار رشت را جزو طرح هایی دانست که میتوان با استفاده از منابع وقف به آن پرداخت.

حجت الاسلام علیزاده مدیر کل اوقاف استان گیلان با تشکر از زحمات مدیریت شهری در خصوص ارائه خدمات به شهروندان و تجلیل از نگاه جامع کمیسیون فرهنگی شورای شهر به مسائل از اعضای شورای پنجم تقدیر کرد.

وی با گرامیداشت هفته وقف نیز از همه واقفین و مجموعه اداره کل اوقاف استان گیلان که در راستای حفظ موقوفات در تلاش هستند، تقدیر بعمل آورد و بر بکارگیری این ظرفیت در خصوص محرومیت زدایی در حوزه های مختلف تاکید کرد.

مدیر کل اوقاف استان گیلان اظهار داشت: وقف ماهیتی دگر دوستی و مبارزه با نفس و خودخواهی است و در همه صحنه های بشری حضوری پررنگ داشته و دارد و به نوعی پرچمی گسترده است که بشریت را در برمیگیرد.

حجت الاسلام علیزاده با بیان این مطلب که وقف یک همیار اثرگذار فرهنگی است که توان تعامل با همه مسئولین و متولیان حوزه فرهنگ را دارد بر لزوم ایجاد کارگروهی تخصصی فی مابین مجموعه شهرداری با حضور مدیران متولی و معاونت های مرتبط اداره کل اوقاف گیلان تاکید کرد و از آمادگی این اداره کل در این خصوص خبر داد.

وی با اشاره به تاثیرات مثبت طرح هایی همچون خیمه های معرفت با حضور طلبه های متخصص در امور اجتماعی که از سوی اداره کل اوقاف در حال برگزاری است، خواستار اطلاع رسانی صحیح از مزیت های وقف در بین مردم جامعه گردید.

بهراد ذاکری مباحث مطرح شده در خصوص عدم عمومیت فرهنگ وقف را ناشی از وجود بی اعتمادی در بین مردم و مسئولین دانست و اظهار داشت: متاسفانه در حوزه وقف در کنار همه زحمات و تلاش های صورت گرفته برخی اقدامات بدون برنامه مشخص و اولویت بندی های مورد نیاز انجام شد که باعث ایجاد بی اعتمادی شهروندان گردید.

عضو کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای شهر با بیان این مطلب که اداره کل اوقاف میتواند با تغییر در اولویت های خود و پرداختن به نیازمندی های شهر نقش پررنگی در رفع معضلات موجود در حوزه های مختلف برعهده گرفته و باعث ارتقا اعتماد عمومی به عملکرد این اداره کل و افزایش مشارکت مردمی در خصوص وقف گردد.

فاطمه شیرزاد نیز با تایید لزوم ایجاد یک کارگروه تخصصی با هدف ایجاد تعامل ما بین اداره کل اوقاف و مجموعه مدیریت شهری، حضور یک عضو شورای شهر به عنوان نماینده مدیریت شهری در مجموعه اوقاف را در این راستا دانست که باید با ارتقا کمی مدیران متولی این تعامل هدفمند گردد و به سمت اقدامات عملیاتی گام بردارد.

سخنگوی شورای شهر با انتقاد از وضعیت نابسامان حریم بقعه متبرکه فاطمه اخری (س) عدم توجه مسئولین به این موضوع را باعث نارضایتی شهروندان دانست و با اشاره به وعده هایی که در گذشته از سوی مدیران ارشد استان در این خصوص داده شد خواستار تامین منابع مورد نیاز و احیای این بقعه متبرکه شد.

وی با تاکید بر بکارگیری منابع اداره کل اوقاف در خصوص اجرای طرح هایی همچون ایجاد دارالقرآن در قالب تفاهم نامه های تدوین شده، ایجاد بازارچه هنر و این قبیل طرح ها را گامی ارزنده در راستای رضایت شهروندان دانست.

شیرزاد افزود کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورا آمادگی دارد در قالب تفاهم نامه با اداره کل اوقاف و با استفاده از ظرفیت خیرین استان در راستای ارتقای سلامت عمومی درمانگاهی مختص رسیدگی به اقشار کم درآمد را ایجاد کند.

ریاست سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت با ذکر این مطلب که این سازمان در گذشته تعامل مطلوبی با اداره کل اوقاف در زمینه برگزاری برنامه های مناسبتی داشته، وقف را یک خدمت بی منت دانست و افزود: متاسفانه در زمینه ایجاد انگیزه و فرهنگسازی در حوزه وقف اقدامات لازم و موثر انجام نشده است.

حسنی ادامه داد: شهرداری این آمادگی را دارد که در حوزه سامانکده، گرم خانه و تجهیز زمین های ورزشی با اوقاف همکاری لازم را انجام دهد.

مدیر روابط عمومی و امور بین الملل شهرداری رشت با تقدیر از تلاش های اداره کل اوقاف، اطلاع رسانی در حوزه وقف را مستلزم تولید محتوای موثر دانست و از آمادگی این واحد در اشاعه این فرهنگ متعالی از طریق اطلاع رسانی و تولید محتوا خبر داد.