
به گزارش خزر، زلزلهای به بزرگی 7.3 ریشتر یکشنبه 21 آبان 96 بخشهای گستردهای از غرب کشور با مرکزیت سرپل ذهاب استان کرمانشاه را لرزاند. در این حادثه هزاران نفر از مردم زخمی، و صدها نفر جان باختند و تعداد زیادی از مردم نیز خانه هایشان تخریب شد و بی خانمان شدند و ساکن در […]
به گزارش خزر، زلزلهای به بزرگی 7.3 ریشتر یکشنبه 21 آبان 96 بخشهای گستردهای از غرب کشور با مرکزیت سرپل ذهاب استان کرمانشاه را لرزاند. در این حادثه هزاران نفر از مردم زخمی، و صدها نفر جان باختند و تعداد زیادی از مردم نیز خانه هایشان تخریب شد و بی خانمان شدند و ساکن در چادر و کانکس شدند.
اگر چه روزهای ابتدایی این حادثه تلخ مردم کمک های فراوانی به مردم آسیب دیده استان کرمانشاه انجام دادند اما با شروع فصل سرما کم کم شرایط سخت و طاقت فرسایی برای مردم مناطق زلزله زده بوجود آمد. در این بین طبق معمول کودکان در معرض آسیب ها و لطمات بیشتری قرار دارند.
فوت سارینا دو ساله بر اثر سرما
در روزهای اخیر خبری مبنی بر فوت یک کودک دو ساله به نام سارینا در پی سرما، تب و تشنج در فضای مجازی منتشر شد. بهروز ذهابی، پدر سارینا در این باره عنوان می کند که بعد از زلزله بدلیل این که مستاجر بوده به همراه خانواده به روستای «ناوه فره» رفته و آنجا در چادر زندگی می کرده است. پدر سارینا عنوان می کند که علی رغم درخواست شان کانکس به آنها تحویل داده نشده است. بهروز ذهابی در ادامه عنوان می کند: « در همین شرایط بودم که دخترم سارینا به شدت سرما خورده بود و چون مکانی را برای زندگی نداشتیم بیماری وی هر روز تشدید میشد و کاری هم از دستم بر نمیآمد».
پدر سارینا مجبور می شود بدلیل به دلیل نبود امکانات و پزشک متخصص در بیمارستان سرپل ذهاب، دخترش را با حال نامساعد به کرمانشاه ببرد اما دو ساعت بعد دختر دو ساله اش بر روی دستانش جان می دهد. بهروز ذهابی با تاکید بر اینکه دخترش به دلیل سرما و نداشتن سرپناهی جان خود را از دست داد،گفت: هیچ وقت کسانی که به ما قول دادند که کمک میکنند و دریغ کردند را نمیبخشم و باید جوابگوی مرگ دخترم باشند.
ادامه اخبار متناقض از فوت زلزله زدگان بر اثر سرمازدگی و تکذیبیه های متعدد مسئولان
در پی این اتفاق ظهر دیروز نماینده اورامانات در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد که شب گذشته چند نفر در مناطق زلزله زده به دلیل سرمازدگی فوت کردند. شهاب نادری افزود: لازم است هرچه سریعتر کانکس یا پول آن به مردم زلزله زده داده شود تا آنها در این شرایط و وضعیت سرما نباشند هرچند دیشب ما چند فرد فوتی از سرمازدگی داشتیم. اما مسئولان محلی وجود سرمازدگی و فوت مردم زلزله زده را منکر می شوند.
اما هوشنگ بازوند، استاندار کرمانشاه عنوان می کند: «صدردرصد مطمئنم که کسی در مناطق زلزلهزده بر اثر سرما فوت نشده» است. بازوند می گوید: «همه بدون استثنا هیتر برقی دارند و کسی مشکلی از نظر وسایل گرمایشی ندارد» و «دریافت پول بابت کانکس صحت ندارد».
طیب قدیمی نماینده وزیر بهداشت در مناطق زلزلهزده کرمانشاه نیز اظهار کرد: هیچگونه مورد فوتی در اثر سرما و یخزدگی در مناطق زلزلهزده کرمانشاه رخ نداده است و من مرگومیر ناشی از سرما در این مناطق را تکذیب میکنم. در این ارتباط فرمانداران اورامانات، ثلاث باباجانی، جوانرود و روانسر نیز خبر فوت بر اثر سرمازدگی را تکذیب کردند.
کانکس هایی که تحویل داده نشده اند
اما علی رغم صحبت های استاندار، عبدالرضا مصری نماینده کرمانشاه عنوان می کند که هنوز تعدادی از مردم کانکس نگرفته اند. عبدالرضا مصری در جلسه سوم بهمن پارلمان در تذکری شفاهی، از وضعیت خدمات ارائه شده به زلزلهزدگان غرب کشور ابراز تاسف کرد و گفت: تبعیض در ارائه خدمات به مردم مناطق زلزلهزده غرب کشور باعث تلخ شدن اوضاع شده است. وی افزود: حدود 40 درصد مردم مناطق زلزله زده هنوز در چادرها زندگی میکنند؛ قرار شد 100 هزار کانکس به زلزلهزدگان بدهند، اما با بروز مشکلاتی نظیر اینکه ممکن است فردی مستاجر باشد، از این کار امتناع میشود.
رضا محمودیان، مدیرکل ستاد بحران استان کرمانشاه نیز چند روز قبل از تخریب و آبگرفتگی 40 چادر در مناطق زلزله زده سرپل ذهاب خبر داده بود.
از سلبریتیها خبری نیست/ مشخص نیست پولهای مردم را کجا هزینه کردهاند
گفتنی است بعد از هجوم اولیه سلبریتی ها به کرمانشاه، دیگر به ندرت پیش می آید شاهد انتشار اخباری از این دست و حضور این افرد در مناطق زلزله زده باشیم. این در حالی است که فرماندار سرپل ذهاب در این باره عنوان می کند که هوز خبر دقیقی از چگونگی هزینه کرد پول مردم که در اختیار این سلبریتی ها می باشد ندارد. اکبر سنجابی عوان می کند: «به این افراد توصیه کردم که شما به سراغ اقشار ضعیف جامعه ما بروید. به طور مثال ما اینجا ۱۲۰ خانم داریم که بیسرپرست شدهاند و بانک اطلاعاتی آن موجود است. بیایید برای اینها ملک یا کانکس درنظر بگیرید؛ این ابهام هنوز در رابطه با کمکها همچنان وجود دارد؛ به هر حال این کمکها باید جایی هزینه شود و یا اطلاعرسانی صورت گیرد. بالاخره ما (مسوولان) یا مردم شهر باید این کمک ها را دیده باشند.
فرماندار سرپل ذهاب در پاسخ به این سوال که آیا کمکهای خیرین و هلال احمر به مردم زلزلهزده قطع شده است؟ گفت: کمکها کم شده، اما قطع نشده است.
ضرورت تسریع در کمک رسانی و گزارش نهادهای مسئول
از تصاویر و فیلم هایی هم که از وضعیت مردم مناطق زلزله زده کرمانشاه منتشر می شود مشخص است که هموطنان در اوضاع و شرایط مناسبی زندگی نمی کنند. بدون شک صحبت های مسئولان نیز که بیشتر تلاش می کنند اوضاع و شرایط را مثبت و بدون مشکل جلوه دهند چندان بازتاب دهنده واقعیت زندگی مردم نمی باشد. بخصوص این که وضعیت سخت ساکنان سرپل ذهاب و دیگر شهرهای آسیب دیده بدلیل برف و باران به مراتب بدتر نیز شده است و احتمالاً روستاهای زلزله زده بدلیل عدم دسترسی ها با شرایط دشوارتری روبه روی می باشند؛ چرا که وقتی برف و باران شدت می گیرد معمولاً جاده ها بسته می شوند یا عبور و مرور به سختی صورت می گیرد. بنا به همیت دلایل ضرورت دارد در روند کمک رسانی به مردم تسریع صورت گیرد. همچنین لازم است با گذشت چند ماه از این حادثه تلخ، گزارش دقیقی از نهادهای دولتی درباره کارهای انجام شده و وضعیت مردم این مناطق منتشر شود./الف