
به گزارش خزر، هادی نوری در نخستین نشست کتابخوان شعر در استان که در کتابخانه عمومی میرزا کوچک جنگلی رشت برگزار شد، برگزاری نشست های فرهنگی به ویژه نشست کتابخوان را در حکم تکلیف برای نهاد کتابخانه های عمومی دانست و اظهار کرد: این تکلیف از وظیفه سنتی و مرسوم کتابخانه ها فراتر است. (گزارش تصویری) مدیرکل نهاد […]
به گزارش خزر، هادی نوری در نخستین نشست کتابخوان شعر در استان که در کتابخانه عمومی میرزا کوچک جنگلی رشت برگزار شد، برگزاری نشست های فرهنگی به ویژه نشست کتابخوان را در حکم تکلیف برای نهاد کتابخانه های عمومی دانست و اظهار کرد: این تکلیف از وظیفه سنتی و مرسوم کتابخانه ها فراتر است. (گزارش تصویری)
مدیرکل نهاد کتابخانه های عمومی استان گیلان افزود: در ظاهر کتابخانه مکانی است که در آن کتاب موجود می باشد و کتابداران فقط کتاب آوران محض هستند.
وی تصور ما از کتابخانه و کتابدار را سنتی دانست و تصریح کرد: نهاد کتابخانه های عمومی سعی کرده برای خودش رسالت جدیدتر و پربارتر خلق کند و به عنوان یکی از دستگاه های متولی فرهنگی یاری گر ارتقای فرهنگ کتاب و کتابخوانی و مطالعه در کشور باشد.
این مقام مسئول، با بیان اینکه نهاد کتابخانه های عمومی تنها متولی امر کتاب، کتابخانه و کتابخوانی نیست، گفت: از برآیند همکاری دستگاه های فرهنگی مختلف ذیل شورای فرهنگ عمومی است که فرهنگ کتاب خواندن در کشور رونق پیدا می کند و سرانه مطالعه افزایش می یابد.
نوری خواستار تلاش بیشتر کتابداران علاوه بر وظایف سنتی شان شد و اضافه کرد: باید هر چه در توان داریم و از دست ما بر می آید برای ارتقای فرهنگ مطالعه در کشور به ویژه در نسل جوان و نوجوان انجام دهیم.
آرش پورعلیزاده، از شعرای برجسته استان گیلان با معرفی کتاب «چمدان معطل»، آن را مجموعه ای عاشقانه به سبک سعدی دانست و بیان کرد: دنیای امروز پر از خبرهای تلخ است لذا تنها چیزی که می تواند به ما کمک کند به این زندگی ادامه دهیم، عشق است.
قربان ولیئی، یکی دیگر از شاعران گیلانی در ادامه، مقدس ترین مکان روی کره زمین را جایی دانست که می توان در آن اندیشید و عنوان کرد: عبادتکده اصلی جایی است که در آن کتاب باشد.
وی با معرفی دو کتاب «نقد بیدل» و «طلیعه تجدد در شعر پارسی» یادآور شد: این کتاب ها مخاطب شاعر را در نظر دارد، اما می تواند برای علاقمندان به شعر نیز مفید باشد.
ولیئی، با بیان اینکه در حوزه شعر معاصر و پسانیمایی پژوهش علمی بسیار اندک داریم، خاطرنشان کرد: کتاب «طلیعه تجدد در شعر پارسی» یکی از مهمترین کتاب ها با توجه به دیدگاه جدید نقد ادبی است.
پونه نیکویی، بانوی ترانه سرای خطه گیلان نیز در این نشست ادبی، به معرفی کتاب «رستاخیز کلمات» اثر دکتر شفیعی کدکنی پرداخت و آن را یکی از بهترین کتاب های حوزه ادبیات دانست.
رضا نیکوکار، شاعر برجسته استان و کشور نیز، کتاب های «فروپاشی» و «شرحه» را معرفی کرد و یادآور شد: امیدوارم برگزاری اینگونه نشست ها در دورانی که کمتر به سمت کتاب می رویم خروجی مناسبی داشته باشد و ما را به کتاب و کتابخوانی تشویق و ترغیب کند.
در پایان، استاد جلیل واقع طلب نیز خواندن کتاب «پرفروش ترین کتاب سال» اثر علی شرافت را توصیه کرد.