
به گزارش خزر، دکتر در همایش تکریم مقام کتابخوان و ترویج گفتمان کتابخوانی استان گیلان با اشاره به اینکه خانواده سهم عمدهای در ترویج مطالعه دارد اظهار داشت: باید با استفاده از ظرفیتهای مختلف باید در راستای توسعه کتاب و و کتابخوانی تلاش کرد. مدیرکل کتابخانههای عمومی استان گیلان با بیان اینکه باید زیرساختهای روانی […]
به گزارش خزر، دکتر در همایش تکریم مقام کتابخوان و ترویج گفتمان کتابخوانی استان گیلان با اشاره به اینکه خانواده سهم عمدهای در ترویج مطالعه دارد اظهار داشت: باید با استفاده از ظرفیتهای مختلف باید در راستای توسعه کتاب و و کتابخوانی تلاش کرد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان گیلان با بیان اینکه باید زیرساختهای روانی جامعه در راستای توسعه فرهنگ کتاب ارتقاء یابد خاطرنشان کرد: توسعه و ارتقاء فرهنگ مطالعه یک همدلی و همکاری جمعی در جامعه را میطلبد.
نوری با اشاره به فضای مجازی و با تاکید بر اینکه فضای مجازی را باید بهعنوان یک واقعیت اثرگذار در زندگی امروز پذیرفت افزود: با استفاده درست از فضای مجازی میتوان نتایج مثبتی را در جامعه بهدست آورد.
وی با بیان اینکه یکی از عوامل سیل کمکهای عظیم مردمی به مناطق زلزلهزده اثرات فضای مجازی است تاکید کرد: فضای مجازی همانند شمشیری دو لبه تاثیرات مثبت و منفی گستردهای در جامعه بهدنبال دارد که باید با هوشیاری و مدیریت از نقاط مثبت این تکنولوژی بهره برد.
نوری با تاکید بر اینکه اداره کل کتابخانههای عمومی استان گیلان از تمامی برنامهها و ابزارها در راستای توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی استقبال میکند تصریح کرد: تصاحب خلوت درونی افراد از سوی فضای مجازی نتیجه عدم مدیریت صحیح در استفاده از این فضا است.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان گیلان با اشاره به اینکه این نهاد فرهنگی استفاده از قشر جوان و کارآمد را در اولویت اقدامات خود قرار داده است تاکید کرد: ملاک گزینش افراد در کتابخانههای عمومی استان گیلان تنها شایستگی و توانمندی است.
نوری 65 درصد از پرسنل و کتابداران استان گیلان را از بانوان عنوان کرد و با اشاره به اینکه عملکرد و شایستگی افراد تنها ملاک گزینش است گفت: 107 کتابخانه استان گیلان با 27 هزار متر مربع زیربنا بیش از 54 هزار عضو فعال دارد.
وی کتابخانههای استان گیلان را شامل بخشهای مختلف سالنهای مطالعه، بخش مخزن ویژه کتابهای خاص، بخش نشریات و بخش ویژه کودک عنوان کرد و افزود: کتابخانههای استان گیلان بخشهای ویژهای مختص کودکان ایجاد کردند و این امر بیانگر نگاه ویژه کتابخانههای عمومی استان گیلان به کودکان است.
این هنرمند گیلانی ادامه داد حتی خواندن بعضی از کتاب ها حبس داشت که با پیروزی انقلاب، کتب نفس راحتی کشید.
وی ادعا کرد: پیش از انقلاب در سال دو هزار و هم اینک حدود یکصد هزار عنوان کتاب در ایران به چاپ می رسد.
وی با اشاره به حادثه دلخراش زلزله کرمانشاه بیان داشت: من و یک خواننده دیگر به نفع زلزله زدگان برنامه اجرا کردیم و متاسفانه تاکنون خوانندگان پاپ در این زمینه ورود نکرده اند.
انوش نصر دیگر هنرمند بنام گیلانی نیر در ادامه این جلسه گفت: هنرمند تا متقاعد نشود، نمی تواند مخاطبان خود را متقاعد کند.
وی افزود: ما باید فرهنگ کتابخوانی را بیشتر ترویج کنیم و هم اینک در جامعه ما قیمت یک پیتزا با یک کتاب برابر است.
وی بیان داشت: این در حالی است که پیتزا نیم ساعت لذتبخشی دارد اما کتاب یک عمر می تواند به مخاطب خود لذت ببخشد اما متاسفانه در جامعه ما ببشتر پیتزا را انتخاب می کنند.
در ادامه این آیین هوشنگ مرادی کرمانی با اشاره به نقش پررنگ گیلان در نویسندگی کتاب و سرانه مطالعه اظهار کرد: رشت در فرهنگ کتابخوانی امتیاز بسیار بالایی دارد و این احساس در کتابخانههای شهرهای گیلان مشهود است.
وی بابیان اینکه انسانها ذاتاً باید هنرمند و فرهنگ دوست باشند و گیلانیان از فرهنگ غنی در حوزه کتابخوانی برخوردارند، افزود: فرهنگ در تعریف نمیگنجد و نمیتوان آن را به دیگران آموخت چون فرهنگ یک هنر است و از تراوشها ذهنی اشخاص است.
خالق قصههای مجید بابیان خاطراتی از گذشته به انگیزه نویسندگی خود اشاره کرد و گفت: اینکه مجید با مادربزرگش زندگی میکند برگرفته از واقعیت زندگی خودم هست چون من در کوکی پدر و مادرم را از دست دادم و همیشه در تلاش بودم تا رویای خود را به رشته تحریر دربیاورم.
نویسنده و فیلمنامهنویس ایرانی با تاکید بر اینکه هر کتابی باید حداقل یکبار هم که شده خوانده شود، خاطرنشان کرد: متأسفانه امروز کتاب جایگاه خود را به تصویرگری داده و مخاطبان عکس و تصویر را بیشتر از کتاب و مطالعه دنبال میکنند.
مرادی کرمانی بابیان اینکه عوض شدن اهمیت تصویر با کتاب واقعیتی تأسفبار هست اما این واقعیت را باید بپذیریم، مطرح کرد: ما ساعتها و روزها در خصوص یک واژه حرف میزنیم اما جهان امروزه از روی یک تصویر نیازمندیهای خود را دنبال میکند.
وی بابیان اینکه زندگی بشر با عکس شروعشده و قبل نوشتن و کتابت این عکس بود که فرهنگی را انتقال میداد، گفت: ما در همایشهای اینچنینی در خصوص کتاب و واژه حرف میزنیم اما بعدازآنکه جلسه تمام شد دنبال رسانهها و ابزارهای میچرخیم تا تصویر آنچه گفته شد را بیابیم و یقیناً اگر قصههای مجید نمایانگر نمیشد توسط مخاطبان خوانده نیز نمیشد.
نویسنده و فیلمنامهنویس ایرانی با تاکید بر اینکه باید به کاربرد واژهها بیشتر پرداخته شود، مطرح کرد: خلاقیت افرادی که کتاب میخوانند بسیار بیشتر از کسانی هست که تنها به تصاویر نگاه میکنند.
خالق قصههای مجید افزود: یکی از مزایای کتاب فهم جدیدی از علوم و دانش با هر بار خوانده شدن است اما با دیدن یک فیلم تنها یک پیام از آن استنباط میشود.
مرادی با برشمرد مفاخر گیلان ازجمله پرفسور سمیعی و شیون فومنی گفت: من گیلان را از روی هنرمندانش میشناسم اما گیلان هیچ کاری برای معرفی هنرمندان خود نکرده و نمیکند.
این فیلمنامهنویس ترویج مطالعه در جامعه را نیازمند عشق و علاقه دانست و گفت: در فرهنگ کتابخوانی باید همچون معتاد عمل کرد و معتاد بود و همانگونه که نیازمندان به مواد مخدر به هر دروپیکری برای استعمال دخانیات هستند باید دنبال کتاب بود و مطالعه کرد.