این ۱۱ نفر! کدامیک پیروز انتخابات شورای ششم خواهند شد؟
این ۱۱ نفر! کدامیک پیروز انتخابات شورای ششم خواهند شد؟
خزر: از جبر زمان، قطار شورای پنجم رشت به ایستگاه آخر نزدیک می شود. شورایی که در دوره 4 ساله اش، با 6 شهردار و 3 سرپرست روبرو بوده و رکوردی را از این منظر به نام خود به ثبت رسانده که احتمالاً برای همیشه دست نیافتنی خواهد بود!

به گزارش خزرآنلاین، کمتر از ۴ سال قبل بود که سورای پنجم رشت در قامت شورایی با متفاوت ترین ترکیب ممکن در راس هرم مدیریت شهری جا گرفت. به اذعان برخی صاحب نظران، شورای پنجم با سطح اختلاف در اعضا، نشانه ای از تضارب آرا و افکار بود که می توانست فرصتی برای احقاق حقوق تمام اقشار مختلف مردم رشت باشد. با این حال، هر چه که بیشتر از عمر شورای پنجم می گذشت، روی دیگر این سکه تضارب آرا نمایان تر و بر شدت اختلاف نظرها افزوده می شد.

از جبر زمان، قطار شورای پنجم رشت به ایستگاه آخر نزدیک می شود. شورایی که در دوره ۴ ساله اش، با ۶ شهردار و ۳ سرپرست روبرو بوده و رکوردی را از این منظر به نام خود به ثبت رسانده که احتمالاً برای همیشه دست نیافتنی خواهد بود! فرامرز جمشیدپور، مسعود نصرتی، علی بهارمست، حامد عبدالهی، حجت جذب، حسین علی قلیزاده، ناصر حاج محمدی، ناصر عطایی و سید محمد احمدی لیستی ۹ نفره از شهرداران و سرپرستان منتخبی هستند که در دوره شورای پنجم رشت حضور داشته اند. 

با این کارنامه و عملکرد، کدام یک از اعضای فعلی شورا شانس دوباره ای برای حضور در این پارلمان محلی خواهند داشت؟ این سوالی است که پاسخ آن در گرو تحلیل عملکرد تک تک این ۱۱ عضو فعلی شورا است. البته در این پاسخ، فرض بر آن گرفته شده که تمام این افراد بتوانند در صورت کاندیداتوری در انتخابات آتی، صلاحیت خود را از مراجع مربوطه اخذ نمایند. 

احمد رمضانپور نرگسی: برای اصلاح طلبی ریشه دار آن هم با سابقه دو دوره نمایندگی مردم رشت در مجلس شورای اسلامی فتح قله شورا اصلا کار سختی نیست. وی که در آخرین روزهای انتخابات، به جرگه مدعیان پیوسته بود توانست بیشترین رای را در تاریخ انتخابات شورای شهر رشت کسب کند. با این حال و با توجه به نارضایتی مردم از عملکرد دولت وابسته به اصلاح طلبان، ممکن است آرای رمضانپور نسبت به دور قبل با ریزش مواجه شود. این ریزش البته به حدی نیست که پایگاه های سنتی آرای رمضانپور را دستخوش تغییر کند اما بی تردید از مجموع آرای حاج احمد خواهد کاست. به نظر می رسد رمضانپور در صورت کاندیداتوری در انتخابات آتی شورا، کار سختی برای ورود دوباره به پارلمان محلی شورا نخواهد داشت اما اینکه می تواند باز هم به عنوان منتخب اول مردم رشت وارد شورا شود، سوالی است که پاسخ به آن در هاله ای از ابهام است.

اسماعیل حاجی پور: سرسخت ترین رقیب رمضانپور برای کسب رتبه اول! حاجی پور اگرچه اصلاح طلبی شناخته شده است اما در مقایسه با رمضانپور، دین کمتری به آرای خود از این منظر دارد. مرام و مسلک خاص حاجی پور از او چهره ای محبوب در بین عامه مردم ساخته و ارتباطات وسیعی که در سطح شهر دارد، پیروزی در انتخابات شورا را برای او به هدفی پیش پا افتاده تبدیل کرده است. اگرچه ممکن است سرنوشت ناخوشایند داماش بر تعداد منتقدان او بیفزاید اما سیاست و زیرکی حاجی پور در کنار پایگاه آرای پرتعداد او در سطح شهر، مهمترین مولفه ها برای پیروزی تکراری اش در انتخابات شورای شهر رشت خواهد بود. 

امیرحسین علوی: شورای پنجم برای او پرفراز و نشیب بود. از دو دوره پیروزی در ریاست شورا گرفته تا قرار گرفتن در مدار ناکامی. تلاش های نافرجامش برای تصدی بر کرسی شهرداری رشت علیرغم آبستراکسیون های هوادارانش هم منجر به نتیجه دلخواه نشد. با این حال، برای پایگاه رای علوی، اوج طلبی های این چنینی این عضو شورا اصلا مهم نیست. آن ها آماده اند تا در هر انتخاباتی، نام علوی را به صندوق بیندازند. تیم تبلیغاتی حرفه ای در کنار روابط وسیع و روحیه شکست ناپذیری اش از علوی رقیبی سرسخت برای مدعیان انتخابات شورا تراشیده است. بعید است که علوی پشت در شورا بماند!برای او اگرچه انتخابات شورا دیگر آن هیجان سابق را ندارد اما علاقه اش به نقش آفرینی در حوزه اجتماعی و سیاسی، احتمالاً او را از تنها عرصه ممکن دور نخواهد کرد. 

فرهام زاهد: نام خانواده «زاهد» برای جوانانی که روزگاری دل در گرو اصلاحات داشتند، به اندازه ای جذاب بود که بدون هیچ توقع و انتظاری یاری گر جوانترین عضو این خانواده باشند. آن روزها اما سپری شده و حالا نه دیگر خبری از آن شوق و اشتیاق اصلاح طلبانه است و نه توقعی از ایجاد تحولات بنیادین در شهر! با این حال، نمی توان به راحتی از کنار نام «زاهد» گذشت به خصوص آن که فیاض زاهد، شهرتی ملی یافته و چهره ای مقبول و مطلوب در بین اصلاح طلبان استانی و کشوری است. این احتمال می رود که  آرای فرهام به دلیل رویگردانی مردم از اصلاح طلبان با ریزشی چشمگیر مواجه شده و ستادهای انتخابی اش از آن تب و تاب پیشین فاصله بگیرد. اما محبوبیت برادر بزرگ تر، مطمئنا به کمک برادر کوچکتر خواهد آمد. با این اوصاف، اگر آرای خاکستری بر پای صندوق های رای بیایند، زاهد دوباره راهی ساختمان شورا خواهد شد اما اگر این اتفاق نیفتد، پیشبینی حضور دوباره زاهد در پارلمان شورا کار چندان راحتی نیست. 

محمد حسن علیپور: پدیده انتخابات شورا، راه سختی برای حضور دوباره در شورا دارد. موجی که در حمایت از او در انتخابات پیشین به راه افتاد، تا حد زیادی مرهون شغل شریفش و البته معصومیت نهفته در چهره و آن سادگی دلنشین او بود. حالا اما حداقل از آن شغل دیگر خبری نیست! علیپور دیگر نمی تواند به همان موجی دل خوش کند که یک بار او را به ساحل شورا رساند. این بار باید بر روی مقبولیتش در بین عامه مردم به خصوص همکاران پیشین و خانواده های آنان حساب باز کند. آیا پاکبانان شریف شهر رشت بار دیگر علیپور را بر روی دوش های خود بُرده و شعار حمایت از او سر خواهند داد؟

حامد عبداللهی: شورای پنجم برای عبدالهی جوان تجربه متفاوتی بود. شاید به همین دلیل است که نقل قول تایید نشده ای از او مبنی بر عدم کاندیداتوری در انتخابات آتی شورا در برخی محافل عمومی و خصوصی به گوش می رسد. انتخاب او برای تصدی بر کرسی شهرداری رشت بهانه ای بود تا زیر بار سخت ترین و ناجوانمردانه ترین هجمه ها قرار بگیرد. سیاست به معنای واقعی کلمه روی زشتش را به این عضو جوان شورا نشان داد و برخی افراد که روزگاری در سایه حمایت های او رشد کرده بودند، بخیلانه دست به تخریب عبدالهی زدند. به نظر می رسد برای عبدالهی، حضور در بالاترین سطح مدیریت شهری به تمایلی اقناع شده تبدیل شده باشد. با این حال اگر او بار دیگر شانس خود را برای حضور در جمع شورانشینان بیازماید، به لطف روابط گسترده و ارتباطات فراوان بعید است که با مشکل خاصی در راهیابی به پارلمان محلی شورا روبرو شود. 

رضا رسولی: از رسولی همواره به عنوان یکی از تاثیرگذارترین اعضای شورا در انتصابات نام برده می شود. اگرچه ممکن است در خصوص توانایی هایش در اقناع شهرداران وقت اغراق هایی صورت گرفته باشد اما هرگز نمی توان منکر نقش آفرینی او در عرصه مدیریت شهری شد. نگاهی به مدیران فعلی شهرداری رشت هم نشان می دهد تعداد بالایی از این افراد در نزد افکار عمومی، از نیروهای نزدیک به رسولی محسوب می شوند. رسولی به لطف همین مدیران متعدد و ارتباطاتی که آنان برای او به ارمغان آورده اند، کار سختی برای راهیابی به شورای ششم نخواهد داشت. برای رسولی، دیگر شعارهایی همچون تنها متخصص ترافیک اثربخش نیست. رسولی پایگاه رای خود را در دوره حضور فعالانه اش در شورا ساخته و می تواند با بهره مندی از آن دوباره یکی از ۱۱ کرسی پارلمان محلی شورا را تصاحب کند. 

حجت جذب: بی تردید یکی از محبوب ترین اعضای شورا در مناطق حاشیه ای و کم برخوردار رشت است. پایگاه رای او در بین مردمی است که در روزهای سخت بارانی و برفی، جذب را دوشادوش خود دیده اند و پاسخش را حتما در روز انتخابات، با انتخابات دوباره جذب خواهند داد. حتی اختلاف نظرش با شهردار سابق رشت و تبعات ناشی از آن هم نمی تواند خدشه ای بر این اعتماد وارد کند. جذب در منظر افکار عمومی فردی محفوظ به حیا و پاکدست شناخته می شود. این ذهنیت به قدری قدرتمند است که حتی کاندیداتوری اش برای تصدی بر شهرداری رشت، او را در محکمه افکار عمومی محکوم به جاه طلبی نکرد. جذب با تکیه بر مقبولیتش در مناطق کم برخوردار و البته پر رای، راه سختی برای حضور دوباره در پارلمان محلی شورا نخواهد داشت. 

محمدحسن عاقلمنش: عاقلمنش علیرغم دوری از شورا، بازگشتی غرورآفرین به این پارلمان محلی داشت. آن روزهایی که تبلیغات نه چندان زیاد در او در بین هیاهوی بلند و پر سر و صدای مدعیان ورود به شورا گم شده بود، کمتر کسی پیشبینی می کرد عاقلمنش بتواند این چنین رقبا خود را از گردونه رقابت خارج کند. با این حال، معلم اخلاق شورای شهر رشت نشان داد برای معرفی اش به مردم، اصلاً نیازی به تبلیغات ندارد. عاقلمنش به معنای واقعی در شورای شهر رشت همانگونه رفتار کرد که انتظارش می رفت. پایبند به مباحث اخلاقی، حساس به پیشبرد اهداف فرهنگی و استوار بر دوری از جدل های درونی. همین ایستادگی او بر اصول، سبب شد تا وی در برخی موارد همچون ابقای شهردار پیشین رشت نتواند پیروز میدان باشد اما پیروزی اصلی برای او، دست نخورده ماندن تصور مثبتی است که عامه مردم از او در اذهان خود ساخته اند. مردمداری بالا، راز تکرار پیروزی عاقلمنش در انتخابات بعدی شورا خواهد بود.  

فاطمه شیرزاد: تنها بانوی شورای پنجم، توانست با پیروزی بر رقیب پیشین خود بار دیگر پایگاه اجتماعی قوی خود را به رخ بکشد. شیرزاد عروس خانواده شهیدان نهی قناد است و از همین رو پایگاهی قوی در بین قشر ارزشی رشت دارد. در شرایطی که خاطر بسیاری از شهروندان از شعارهای توخالی اصلاحات رنجیده است، پیش بینی رشد آرای شیرزاد کار چندان سختی نیست. وی البته از پایگاه رای بسیار خوبی در بین بانوان برخوردار است و این موضوع احتمال موفقیت او را در انتخابات آتی شورای شهر رشت دو چندان می کند. 

بهراد ذاکری: پزشک اصلاح طلب اگر بخواهد بار دیگر بر اصلاح طلبی اش تاکید کند، احتمالاً سرنوشتی مشابه با حسنی نماینده سابق رشت خواهد داشت. نارضایتی عمومی مردم از اصلاح طلبان، آتشی است که ممکن است دودش در چشم ذاکری هم برود. اگرچه این نارضایتی ریشه در ناکارآمدی دولت وابسته به اصلاحات به خصوص در حوزه اقتصادی دارد و ذاکری هم بعضا حتی تندتر از تندترین اصولگرایان، انتقاداتی را به این دولت روا داشته اما اصلاح طلب بودن ذاکری چنان در نزد افکار عمومی برجسته است که بعید است چنین مسایلی بتواند خدشه ای بر آن وارد کند. البته تلاش های ذاکری برای مقابله با فساد، از او چهره ای ضد فساد و تحول خواه به نمایش گذاشته است اما آیا این تصور می تواند راه ذاکری را برای حضور در شورای ششم هموار کند؟!

۰/۵ (۰ نظر)