مردی که خالق عظیم ترین خودکشی تاریخ شد+ عکس و فیلم(۱۶+)
مردی که خالق عظیم ترین خودکشی تاریخ شد+ عکس و فیلم(۱۶+)
خزر: ۴۳ سال پیش بزرگترین خودکشی دسته جمعی تاریخ به وقوع پیوست. جیم جونز رهبر یک فرقه بود که با افکار پوچ و عقب افتاده خود جان مردم را به بازی گرفت.

به گزارش خزرآنلاین، جیم جونز رهبر یک فرقه در ایالت ایندیانا با دادن وعده برابری «سیاه» و «سفید» عده‌ای از مردم را به دنبال خود کشید و در نهایت سرانجامی را برای آن‌ها رقم زد که هرگز تاریخ قادر به فراموش کردنش نیست.

شهرتی که جیمز دیوانه از مارتین لوترکینگ مشهور گرفت

در ویکی پدیا آمده: جیمز وارن جونز یا جیم جونزیک رهبر آیینی است که معتقد بود با درک اراده خداوند، کمونیسم نظم اجتماعی درستی است. او همچنین پیشوای روحانی عضو کلیسای مریدان مسیح بود و کشیش کلیسایی در شهر سانفرانسیسکو بود. او به خاطر ترتیب دادن، بنیان‌گذاری و رهبری جریانی موسوم به پیپلز تمپل (به معنی پرستشگاه مردم) که گرایش‌های چپگرایانه رادیکال داشت، به شهرت مضاعف رسید.

جریان پیپلز تمپل به نظر برخی یک جریان با کیفیات آیین گونه است. جونز در ایالت به دنیا آمد و در کودکی تحت تأثیر کمونیسم بود و برگرفته و ملهم از این تأثیرات به برابری نژادی گرایش داشت. وی در سال ۱۹۷۷ برنده جایزه جهانی مارتین لوتر کینگ شد.

blank

فهرست دیوانگی‌های قرن بیستم فهرست بلند بالایی است و ماجرای خودکشی دسته‌جمعی اعضای فرقه جیمز جونز که در تابستان سال ۱۹۷۸ برمی‌گردد یکی از نمونه‌های مشهور آن است. نیمه‌های دهه ۱۹۶۰ با جمعی از همین مریدان به شمال کالیفرنیا رفت و پس از دوره‌ای اقامت در یوکیا، سان‌فرانسیسکو را برای ماندن انتخاب کرد. آن زمان چند خبرنگار به شواهدی درباره جرایم و انحرافات او و تشکیلات فرقه‌اش دست پیدا کرده بودند و از این رو از سوی برخی رسانه‌ها و با استناد به این شواهد به تخلفات مالی و آزار پیروانش و نیز بدرفتاری با کودکان متهم بود.

blank

انتقاد‌ها روز به روز جدی‌تر و احتمال بررسی قضایی و قانونی کار‌های او بیشتر می‌شد که تصمیم به ترک امریکا گرفت و گویان را برای اقامت برگزید. شمار زیادی از پیروانش را هم با وعده زندگی در آرمانشهری اشتراکی با خود به آنجا برد و در میان یکی از جنگل‌های انبوه آن سرزمین اقامتگاهی ساخت که به نام خودش جونزتاون خوانده شد. اما زودتر از آنچه انتظار می‌رفت معلوم شد که همه وعده‌هایش دروغ بوده و بهشت زمینی موعد او سرابی بیش نیست.

blank

او کم کم گفت آمریکا دیگر جای ماندن ما نیست و ما باید به سرزمین موعودی مهاجرت کنیم که نه دغدغه‌ی مالی داشته باشیم و نه از بمب اتمی بترسیم. بالاخره یک روز هم همه را به دور خود جمع کرد و فرمان هجرت داد، هجرت به عمق جنگل‌های گویانا (کشوری کوچک در امریکای جنوبی). در آنجا شهر رویا‌های خود و یا همان سرزمین موعود را ساخت و نامش را “جونز تاون” گذاشت و با ارسال تصاویر ویدیویی از این شهر به آمریکا، مردم بیشتری را به سمت خود و آن شهر جذب کرد.

هنوز ده الی یازده ماه از ساخته شدن شهر نگذشته بود که گزارش‌هایی از “جونز تاون” به آمریکا رسید مبنی بر اینکه کسانی که قصد خروج از شهر را دارند، علاوه بر این که اجازه این کار را دریافت نمی‌کنند، بلکه شکنجه هم می‌شوند و در ادامه این گزارش ها، بستگان کسانی که به گویانا رفته بودند، دست به دامن مقامات سیاسی آمریکا شدند.

بعد از این تقاضا‌های دسته جمعی، دولت آمریکا یک سناتور به نام “رایان” به همراه تعدادی از خبرنگاران را به “جونز تاون” فرستاد. رایان پس از کمی تحقیق، پشت میکروفن قرار می‌گیرد و می‌گوید مردم اینجا می‌گویند: «این تجربه، بهترین اتفاق عمرشان است…» و بعد از مدتی به همراه خبرنگار‌ها آنجا را ترک می‌کند.

ولی وقتی رایان و خبرنگار‌ها برای بار دوم به آنجا می‌روند، ماجرا جور دیگری رقم می‌خورد. چند نفر یادداشت‌هایی را به خبرنگار‌ها می‌رسانند که ما آرزوی فرار داریم، ولی نمی‌گذارند ما از اینجا فرار کنیم؛ و اینبار وقتی سناتور و خبرنگار‌ها می‌خواهند سوار هواپیما شوند، به رگبار بسته می‌شوند.گزارشها از درگیری بین او و گروه مسلح محافظان سرخ جونز خبر می‌دادند.

blank

جونز همه کسانی که در جونزتاون حضور داشتند در میدان اصلی آنجا جمع کرد و در آخرین سخنرانی‌اش از آنان خواست برای رسیدن به رستگاری با او همراه شوند.

blankجونز که میدانست غیبت سناتور و خبرنگاران کشته شده، می تواند باعث یورش نیروهای پلیس و ارتش آمریکا به آرمانشهر آنها شود، سی دقیقه بعد از این واقعه، بله قربان گو‌های نادانش را جمع کرد و اینچنین گفت: «با شرافت بمیرید. زندگی تان را با شرافت از دست بدهید. آن را با اشک و عذاب از دست ندهید… مرگ خیلی بهتر از ده روز زنده ماندن در این دنیاست… اول کودکان و بعد خودتان سیانور بخورید تا با هم بمیریم…». جونز متعاقباً اقدام به خودکشی دست جمعی به همراه ۹۱۸ نفر از پیروان خود در جونز تاون می‌کند. این خودکشی دسته‌جمعی به وسیله ماده سمی سیانور و ترکیباتی از آن انجام شد که برای کودکان از طعم دهنده‌های شیرین کننده و طعم‌های دلخواه برای دیگران استفاده شده بود. در جریان این خودکشی دسته جمعی و عمومی نزدیک به ۳۰۰ کودک جان خود را از دست دادند که تقریباً همگی به وسیله نوشابه با طعم فلیورآید (Flavor Aid) که یک نوشابه غیر گازدار است و ترکیب آن با سم سیانور انجام پذیرفت.

گفته می‌شود ابتدا بچه‌ها را با آب‌میوه آلوده به زهر، مسموم کردند و کشتند و بعد نوبت به بزرگسالان رسید. اقلیتی به میل خود خودکشی کردند و اکثریتی از آنان به زور اسلحه و تهدید مجبور به این کار شدند. دیوانگی آن شب جونز بیشتر از ۹۰۰ قربانی گرفت. صبح فردا که مقامات گویان از راه رسیدند کار از کار گذشته و بزرگ‌ترین خودکشی دسته‌جمعی قرن بیستم به پایان رسیده بود.

یکی دو ساعت بعد، از شهر رویا‌های جونز، فقط چند صد جنازه باقی مانده بود و بزرگترین خودکشی دسته جمعی تاریخ به وقوع پیوسته بود. تصاویر کشته شدگان که کنار هم روی زمین افتاده‌اند، مادرانی که کودکان خود را در آغوش دارند، زن و شوهرهایی که یکدیگر را در آغوش گرفته‌اند و صدای جیغ‌های ترسان آن‌ها قبل از خودکشی که مثل همه سخنرانی‌های جیم جونز ضبط شده‌است.

۰/۵ (۰ نظر)
  • منبع خبر : پارسینه