به گزارش خزرآنلاین، علیرغم اینکه هنوز زمان زیادی تا ۱۱ اسفند و برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی باقی مانده، اما شنیده هایی که از گوشه و کنار فضای سیاسی استان و شهرستان ها به گوش می رسد، بهانه ای شد تا به معرفی برخی گزینه های محتمل برای حضور در انتخابات پیش روی مجلس شورای اسلامی بپردازیم.
قبل از آن اما، ذکر این نکته ضروری است که این مطلب صرفا بر پایه گمانه زنی رسانه ای و با هدف معرفی تعدادی از گزینه های محتمل گردآوری شده و انتشار بعضی اسامی در آن، به هیچ عنوان به معنای آغاز یا انجام فعالیت انتخاباتی، اعلام کاندیداتوری در محافل عمومی و خصوصی، درخواست برای معرفی، حضور یا عدم حضور قطعی در انتخابات آتی مجلس و ... نخواهد بود. پرواضح است که لیست رسمی داوطلبین در موعد مقرر قانونی و از سوی مراجع ذی صلاح ارایه خواهد شد. ضمنا تحریریه خزرآنلاین آمادگی انتشار هرگونه توضیحات تکمیلی را در این خصوص خواهد داشت.
گزینه های محتمل کاندیداتوری از حوزه انتخابیه فومن و شفت
حوزهٔ انتخاباتی فومن و شفت یکی از حوزه های استان گیلان برای انتخابات مجلس شورای اسلامی است. این حوزه به مرکزیت فومن، یک نماینده دارد. نماینده فعلی این حوزه انتخابیه، خلیل بهروزی فر است که توانست با کسب بیش از ۴۷ هزار رای، راهی بهارستان شود. در همین راستا، به نظر می رسد می بایست بهروزی فر را در راس گزینه های محتمل برای کاندیداتوری در انتخابات آتی مجلس از این حوزه قرار داد.
حجت الاسلام محمد مهدی افتخاری هم یکی دیگر از گزینه های محتمل برای حضور در انتخابات آتی مجلس است. وی در انتخابات دوره دهم مجلس شورای اسلامی توانست با کسب ۳۳٬۶۴۷ رای از مجموع ۱۱۱٬۳۸۸ رای معادل ۳۰٫۲۱٪ درصد آرا و با اختلاف رای اندک، ناصر عاشوری نمایندهٔ وقت فومن را شکست داده و به مجلس راه پیدا کند. با این حال، افتخاری نتوانست به جمع کاندیداهای نهایی یازدهمین دوره انتخابات مجلس راه پیدا کند.
ناصر عاشوری، مرد کارکشته انتخابات فومن و نماینده سه دوره مردم شفت و فومن در مجلس (پنجم و هفتم و دورهٔ نهم مجلس شورای اسلامی) نفر بعدی در لیست گزینه های محتمل کاندیداتوری از حوزه فومن و شفت است. عاشوری اگر مجددا برای انتخابات مجلس داوطلب شده و در جمع گزینه های نهایی حاضر باشد، یکی از پرشانس ترین گزینه ها برای حضور مجدد در بهارستان خواهد بود. اگرچه اخیرا مصوبه ای مبنی بر ممنوعیت ثبت نام داوطلبان با تجربه سه دوره نمایندگی در کمیسیون امور داخلی کشور مجلس به تصویب رسیده که در صورت تصویب در صحن مجلس، ممکن است مانع از حضور مجدد عاشوری در عرصه انتخابات شود. مصوبه ای که در صورت تصویب در صحن مجلس نیز باید به شورای نگهبان برود و اگر شورای نگهبان این مصوبه را بر خلاف قانون اساسی و شرع مقدس تشخیص ندهد، آنگاه نهایی خواهد شد.
علی اوسط اکبری مقدم، مدیرعامل پیشین سازمان منطقه آزاد که در سوابق خود معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری گیلان و مدیرکلی نوسازی مدارس گیلان را دارد، از جمله چهره هایی است که در صورت کاندیداتوری در انتخابات فومن و شفت، از اقبال بالایی برای پیروزی برخوردار خواهد بود. عملکرد مطلوب او در منطقه آزاد انزلی در کنار مدل مدیریتی اش مبنی بر برخورد مستقیم همراه با گشاده رویی و تکریم ارباب رجوع، از این چهره کم حاشیه، گزینه ای پرشانس برای پیروزی در انتخابات آتی مجلس (البته در صورت کاندیداتوری) ساخته است. علی اوسط اکبری مقدم اصالتی شفتی داشته و برادر شهید بزرگوار محمد اکبری مقدم می باشد.
حمیدرضا امام پناهی فرماندار فعلی رشت، نفر بعدی این لیست است. وی متولد ۱۳۵۰ در شهرستان فومن و دانش آموخته رشته جغرافیای سیاسی است. معاون فرمانداری شهرستان آستانه اشرفیه، فرماندار شهرستان رضوانشهر، عضو هسته مرکزی گزینش استانداری گیلان و مشاور استاندار و مسئول هماهنگی امور ایثارگران استانداری گیلان بخشی از سوابق اجرایی فرماندار فعلی رشت است. امام پناهی از خانواده معظم شهدا و برادر سه شهید است و خانواده او از جایگاه اجتماعی رفیعی در بین مردم فومن و شفت برخوردارند.
رسول جماعتی، نماینده مردم فومن در مجلس ششم هم از پایگاه اجتماعی خوبی در بین مردم فومن و شفت برخوردار است و در صورت کاندیداتوری، اگر به جمع کاندیداهای نهایی راه پیدا کند، می تواند از شانس زیادی برای تکرار حضور در بهارستان برخوردار باشد. جماعتی علت ردصلاحیت خود در انتخابات مجلس یازدهم را بند ۱ ماده ۲۸ قانون انتخابات مصوب مجلس شورای اسلامی مبنی بر عدم التزام عملی به اسلام خوانده و گفته بود: شنیدن خبر عدم التزام عملی به اسلام برایم بسیار دردناک و غیرقابل هضم است از بابت گناهی که نکرده ام. کسی که عاشق خانواده ائمه اطهار هست و خود بیش از ۷ بار به خانه خدا مشرف گردیده و دائما هفته ای ۲۰ الی ۳۰ مراسم عزاداری شرکت می نماید و به قبر و قیامت اعتقاد دارد و در سن ۱۴ سالگی در جبهه های حق علیه باطل حضور داشته و به محرمات دینی اعتقاد داشته، چگونه ممکن است التزام به اسلام نداشته باشد؟
عباس رجب پور نصیرمحله هم یکی دیگر از افرادی است که احتمال تکرار کاندیداتوری اش در انتخابات آتی مجلس وجود دارد. وی در انتخابات پیشین مجلس با کسب ۲۰۸۳ رای پس از بهروزی فر و عاشوری در جایگاه سوم قرار گرفته و از راهیابی به بهارستان باز ماند. رجب پور، دانش آموخته حقوق بوده و هدف خود را از شرکت در انتخابات، کمک به مردم با وضع قانون مناسب جهت رفع مشکلات مردم در امور حقوقی، اجتماعی دانسته بود.
جواد زبردست، مدیرعامل شرکت توسعه فناوری ارتباطات استان گیلان و داوطلب شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه فومن و شفت در انتخابات مجلس یازدهم گزینه محتمل بعدی برای کاندیداتوری در انتخابات آتی مجلس از این حوزه انتخابیه است. وی در آخرین انتخابات مجلس در حوزه انتخابیه رشت و فومن، توانست رتبه چهارم را در بین گزینه های نهایی به دست بیاورد.
گفتنی است پیرو برخی گمانه زنی ها مبنی بر احتمال کاندیداتوری دکتر ارسلان سالاری، ریاست سابق دانشگاه علوم پزشکی گیلان از حوزه انتخابیه رشت یا شفت و فومن، یک منبع آگاه در گفتگو با خبرنگار خزرآنلاین ضمن تکذیب این موضوع گفت: دکتر سالاری هیچ قصد و برنامه ای برای حضور در انتخابات آتی مجلس از هیچ حوزه انتخابیه نداشته و همچون گذشته خدمت به مردم شریف گیلان در حوزه سلامت را افتخار خود دانسته و تلاش دارد تا در این حوزه به خدمت به مردم شریف گیلان ادامه دهد.